Molendagen weekend 11 en 12 mei – A11 in De Bente

Het weekend van 11 en 12 mei staat in het teken van de Internationale Molendagen, waarbij ook de radiozendamateurs worden betrokken in de vorm van ‘Mills on the Air’.

Ook onze afdeling Zuid-Oost-Drenthe is dit jaar van de partij en wel in De Bente, een mooie molen in Dalen. We mogen op zaterdag 11 mei in en bij de molen onze hobby uitoefenen om zodoende wat publiciteit over onze hobby te creëren.
Na gesprekken met de molenaar en een bezoek aan de molen is afgesproken dat we zaterdag vroeg in de molen kunnen zijn om de apparatuur en de antenne(s) op te bouwen.

De molenaar, Marijn Sijbon, wil voor ons pannenkoeken bakken van eigen gemalen meel en ook voor koffie kan gezorgd worden. De vlaggenmast op de molen kunnen we als steunpunt voor de antenne gebruiken en op die manier kan de antenne op een hoogte van ongeveer 18 meter boven de aarde vastgemaakt worden, zodat we een vertical van twee maal tien meter, met wat omvouwen aan de einden, kunnen ophangen.
Eventueel kan een ook groundplane van tien meter, met radialen van elk tien meter vanaf de vlaggenmast tot op de omloop gemaakt worden.

Vanaf de omloop is met een portofoon de repeater makkelijk te bereiken en dus is activiteit op twee meter ook een mogelijkheid.
We hopen dat er voldoende afdelingsleden mee kunnen/willen helpen om de zaak ‘s zaterdags op te zetten.

Albert, PA0ABE