Veel gestelde vragen

De afdeling A11 – Zuidoost Drenthe is één van de afdelingen van de VERON.
Het lidmaatschap van een afdeling is inbegrepen bij het VERON lidmaatschap. Apart lid worden van een afdeling is dus niet mogelijk.

Als VERON lid krijg je maandelijks het blad Electron in de bus en kunt je zelf kiezen bij welke afdeling je aangesloten wilt zijn.

Nee, je hoeft geen registratie (machtiging) te hebben om lid te worden (of te zijn) van de VERON.
Veel leden zijn luisteramateur of radio geïnteresseerden.
Er zijn verschillende lidmaatschapsvormen.

VERON leden kunnen een speciaal VERON e-mailadres aanvragen. Of, om meer precies te zijn, een e-mail alias adres. Bijvoorbeeld roepletters@veron.nl en/of luisternummer@veron.nl voor onze luisteramateurs met NL-nummer. Heb je (nog) geen roepletters en ook (nog) geen NL-nummer, vraag dan eerst je eigen luisternummer aan.

De VERON e-mail alias wordt speciaal voor jou aangemaakt en doorgeschakeld naar je eigen e-mailadres. Zo hoeven je radiovrienden bijvoorbeeld geen privé e-mail adres meer te onthouden, maar kunnen ze je gewoon via jouw radionaam e-mailen.

Een VERON luisternummer, ook wel NL-nummer genoemd, maakt je wereldwijd uniek herkenbaar als een Nederlands Luisteramateur. Dat is onder andere erg handig wanneer je (nog) geen roepletters hebt. Je kunt dit luisternummer namelijk ook gebruiken om op de uit te wisselen QSL-kaarten te vermelden. En daarnaast is het ook mogelijk om op basis van een luisternummer een eigen VERON e-mail adres aan te vragen voor optimale elektronische bereikbaarheid.

Aanvragen NL-nummer.

Voor radiozendamateurs is registratie verplicht. Vroeger heette dit een machtiging of licentie.
Registratie is mogelijk als je een examen hebt gehaald.
Het examen bestaat uit twee delen: radiotechniek en regelgeving.

Er zijn in Nederland twee soorten registraties:

  • F – full
  • N – novice

Meer informatie:

*) – DLZA en IWAB zijn geen activiteiten van de VERON.

Ja, dat kan. Medio 2018 is op de veron.nl website “Mijn VERON” beschikbaar gekomen. Daar kun je een deel van je gegevens zelf wijzigen.

Hoe je toegang krijgt tot Mijn VERON is hier beschreven:

Onze website a11.veron.nl (VERON afdeling ZuidOost Drenthe) is een z.g. sub-domein van veron.nl (de landelijke vereniging). Veel van de VERON afdelingen hebben zo’n sub-domein website.

Tips

Tips hoe de A11 website werkt vind je hier:  A11 website tips

Staat jouw vraag er niet bij?