PI4MM

CQWW CW contest

November 2016

Operators:

  • PA0ABE, PA3GUD, PA7KY, PA0JSE

Op zaterdag 26 november en zondag 27 november hebben we de CQWW CW contest gedraaid bij het clubgebouw. Om 9.30 uur is het opbouwen van de antennes begonnen.

Er werd tijdens de contest gebruik gemaakt van de al gemonteerde 2 el. HF beam 10, 15, 20m en de Delta-loop van +- 122m. Deze delta-loop is opgehangen als eind gevoede draad met een 1:64 balun.

Om 11.30 uur zijn we begonnen met de contest. Deze contest deden uiteraard leden mee die seinen en opnemen  machtig zijn. Dit waren deze keer Albert PA0ABE, Jos PA7KY, Hein PA3GUD en Jurrien PA0JSE. Zij hebben dit contestweekend 220 verbindingen gemaakt.

2 Verbindingen op 10m. 32 Verbindingen op 15m. 70 Verbindingen op 20m. 34 Verbindingen op 40m. 72 Verbindingen op 80m. 10 Verbindingen op 160m.

Totaal hebben we 220 verbindingen gemaakt.

Zaterdagmiddag hebben we en lekker knakworstje op broodje gehad van Sip. ’s Avonds heeft Albert pannenkoeken gebakken die enorm  in de smaak vielen. Want nadat we  de afgelopen contesten beide keren chinees te hadden besteld ging een Hollandse kost er wel in.

Tijdens het maken van de cw-verbindingen waren de aanwezigen die telegrafie niet machtig zijn bezig met diverse andere dingen. Zo werd er geknutseld aan een zelfbouw MG-ontvanger met buizen van Berend, PD1BK.

Ook Jacob PD2JEC is dit weekend gestart met een klein zelfbouwproject dat Albert heeft gepubliceerd in o.a. het RTTY bulletin. Een oscillator, die een sinus geeft van drie Hz tot achthonderd KHz.  Je kunt er dus in de laagfrequentversterker mee testen en tevens kun je hem gebruiken voor het testen en eventueel afregelen van een middenfrequenttrap.  Het hart van het apparaat is een Wienbrugoscillator.

Het was al met al een mooi weekend waarin we diverse leden hebben mogen verwelkomen.

Allen die het weekend mogelijk hebben gemaakt worden daarvoor bedankt.

Berend – PD1BK