VERON/IARU Region 1 VHF contest 144 MHz

De VERON/IARU Region 1 VHF contest 144 MHz werd gehouden op zaterdag 7 september en zondag 8 september.
In clubverband deden we niet mee aan deze contest maar er waren toch amateurs van onze afdeling die vanuit hun eigen shack meededen.

Al enige tijd weten we van het onzalige Franse voorstel de 2-meterband een andere bestemming te willen geven.

Martin – PA4WM had zich ons lot aangetrokken en zijn VHF beam van stal gehaald en deze provisorisch in de mast gezet. Toch behaalde hij leuke resultaten, aldus Martin in een rechtstreeks QSO met mij. Martin vond dat hij toch een statement moest maken richting de Fransen. Inmiddels is bekend dat het voorstel van de baan is.

Uit onze afdeling heb ik naast Martin, Freddy (PD5FK), André (PA3OES) en René (PA2RU) gehoord en gewerkt. René hoorde ik vijf minuten voor het startsein al en we spraken af direct na het startsignaal de eerste verbinding te maken. Hans, PE1NMM volgde ons op de voet en scoorde ook wat punten. Maar zelf heb ik hem niet gewerkt.

Er werden best leuke DX-verbindingen gemaakt. Mij kwam ter ore dat zelfs Zwitserland en Slowakije werd gewerkt. Toch niet mis met niet al te geweldige omstandigheden.

Zelf heb ik DL, G, OZ, ON en F gewerkt. De verste verbinding was met DL2CC, met een afstand van 518 km. Helaas had ik op de valreep contact met HB9FAP, maar we konden geen rapport uitwisselen. Die verbinding gaat dus niet in het logboek.

FT991A

De frequentie waar ik TM2A werkte.

Via de contestrobot kun je je log uploaden. Omdat ik geen wedstrijdelement nastreefde, heb ik mijn log als checklog opgestuurd. Grappig is dan dat je een kaartje te zien krijgt met daarop de verbindingen die je hebt gemaakt.

Kaartje

Verbindingen van PA0TJJ