Afhalen QSL-Kaarten

Zo langzamerhand begint de kist met QSL-kaarten weer vol te lopen met kaarten die niet worden afgehaald.

Tot eind 2017 heb ik gebruik gemaakt van de mogelijkheid om kaarten, die niet werden afgehaald, toch bij de betreffende OM’s te krijgen via ons afdelingsblad het Z-oo-Dtje. Dit voor zover dit blad door afdelingsleden werd bezorgd.

Helaas bestaat dit afdelingsblad niet meer en kan ik er geen gebruik meer van maken. Ik val nu terug op het regelement van het DQB ( Dutch QSL Bureau ) dat aangeeft om regelmatig de kaarten bij de QSL-manager op te halen. Dit kan op de reguliere afdelingsbijeenkomsten van de afdeling op de eerste vrijdag van de maand.

Kaarten die langer dan één jaar bij de QSL-manager in de bak zitten, dus niet afgehaald worden, worden teruggestuurd naar het DQB in Arnhem met de vermelding “geen interesse”. Dit is natuurlijk extra werk voor zowel de QSL-manager als voor de medewerkers van het DQB. Het brengt ook extra kosten met zich mee en is ook niet fraai voor het station dat de moeite heeft genomen om een kaart te sturen.

Om je te behoeden dat dit gaat gebeuren verzoek ik betreffende OM`s om hun kaarten op te halen.

De kaarten blijven nog tot 10 december 2018 bij mij, daarna gaan ze retour. Je kunt de kaarten natuurlijk ook door een collega OM laten meenemen.

Hieronder een lijstje met Calls van de OM`s:

PA2GB, PA2GDR, PA2LB
PD0LYX, PD1RS, PD2BHP
PE1PQS, PG9DX

De aantallen kaarten variëren van enkele stuks tot een flinke stapel.

RQM R-11, Jan Wieringa, PA0JBW

Russia Football 2018 Amateur radio activity

Net in de PI4ZOD woensdagavondronde kwam het WK voetbal ter sprake. Willem – PDØEBS had al een paar special calls gewerkt.

Willem vertelde dat deze calls vaak beginnen met R18 of RC18.

Wil je meer weten over de amateur activiteiten rond het WK, dan is er een speciale website met meer informatie daarover.

Amateur radio activity days dedicated to Football (Soccer) World Cup
(1 June – 15 July 2018)

 

A11 website tips

A11.veron.nl is een z.g. subdomein van veron.nl. Getracht wordt de website-uitingen van de VERON er zo herkenbaar mogelijk uit te laten zien. Dit wordt voor de afdelings-websites bepaald door de VERON ICT-Commissie (VIC). Handig om te weten Om je te helpen bij het optimaal gebruik van onze website vind je hiernaast wat tips… … en […]

Uiterlijk A11 website

Uniforme uitstraling

Het uiterlijk van de afdelings-websites wordt zoveel mogelijk gelijkgetrokken met dat van de VERON landelijke website. Dit om een meer uniforme uitstraling van de VERON te krijgen.

De komende dagen zul je wat wijzigingen zien op onze website. Op dit moment zie je al op elke pagina:

  • het VERON “golfpatroon” als achtergrond
  • vernieuwde blokken “Onze locatie” en “Contact”

Eigen inhoud

De inhoud van onze pagina’s bepalen we zelf. Daar hebben we ook jouw input voor nodig!
Heb je een leuk of interessant stuk, stuur het op. Liefst met een paar mooie foto’s.

73, Teun – PAØTJJ | Rob – PAØROB