Lezing 5 Juli verplaatst!

De lezing door Roel de Jonge, die gepland stond voor 5 Juli, wordt verplaatst naar vrijdag 4 Oktober. Roel is helaas verhinderd op 5 Juli. De lezing gaat over het softwarematig ontwikkelen van printplaten.

Het goede nieuws, is dat er dus meer tijd is om je hiervoor aan te melden, want dat is eigenlijk wel nodig. Ook zou het handig zijn als je zelf over een laptop beschikt, die je deze avond kunt gebruiken. De vond zal dan ook vooral het karakter van een workshop hebben.

Het is nog wat vroeg, maar we hopen je dan te kunnen begroeten!

Uitslagen PACC contest

De uitslagen van de PACC contest 2024 staan op de website van de VERON. Onze afdeling heeft een score van 98485 behaald, wat in een 11e plaats heeft geresulteerd.  Zie hiernaast het certificaat.

Denkt u ook aan het weekend van 1 en 2 Juni? Dan staat de fieldday cintest weer op het programma, waar wij als afdeling ook aan deel zullen nemen! Eén en ander gaat weer plaatsvinden op eht veld bij ons clubgebouw aan de Oude Roswinkelerweg in Emmen!

Mills on the air 2024

Het komend weekend vindt weer het “Mills on the air” evenement plaats. Het hele weekend zijn er vanuit verschillende molens zendamateurs actief, om verbindingen te maken en bezoekers enthousiast te maken voor deze hobby.

Vanuit onze afdeling zijn Marijn en Jarno op zaterdag 11 Mei aanwezig in de Bentermolen in Dalen. Marijn heeft de HF set mee om met onze clubcall verbindingen te kunnen maken.

Het is natuurlijk leuk als er wat bezoekers langskomen om te zien hoe het één an ander in z’n werk gaat.

Voel je welkom om een kijkje te nemen. De molen is te vinden net buiten het dorp, aan de weg tussen Dalen en Coevorden.

Lezing 5 Juli

Voor de afdelingsavond die gepland is voor 5 Juli, is onze secretaris in gesprek met Roel de Jonge, PA5RJ. Roel kan ons op deze avond het één en ander bijbrengen over het gebruik van software voor het ontwikkelen van printplaten. Hiermee zal deze afdelingsavond wat meer het karakter krijgen van een workshop. Zeker voor de zelfbouwers onder ons, zal dit een zeer interessante lezing worden! Het enige wat hiervoor van de deelnemers gevraagd zal worden is het meenemen van een eigen laptop. De benodigde software wordt door Roel verstrekt.

Roel heeft de workshop onder anderen ook op de afdeling in Meppel gegeven en daar was het een groot succes.

In de Facebookgroep waar veel informatie over onze afdeling geplaatst wordt is een onderwerp hierover aangemaakt. Wetende dat er een aantal leden van de afdeling hier geen gebruik van maakt, en het voor Roel interessant is om te weten of er animo voor is, is er de mogelijkheid om een bericht naar de secretaris of webmaster te sturen via de contactformulieren op deze website.

 

Einde PI3ZOD ?

Op de laatste huishoudelijke vergadering van onze afdeling is er gestemd over het al dan niet handhaven van de stadsrepeater PI3ZOD. Er moet een beslissing genomen worden of we voor de komende drie jaar de vergunning weer willen verlengen. Daarbij komt dat de staat van de installatie momenteel zodanig is, dat er gedacht moet worden aan vervanging. Dan nog is er een kleine, maar toch een verhoging van de huur van de repeaterruimte geweest, en ook de verzekering moet weer betaald worden. Al met al heeft dit tot gevolg gehad dat er tijdens het stemmen besloten is om de repeater niet langer onder de afdelingsvlag te exploiteren. Met andere woorden, tenzij er een overnamekandidaat gevonden wordt, zal aan het eind van dit kalenderjaar de installatie ontmanteld worden.

Het is nu dus zo, dat mochten er OM’s zijn die in eigen beheer of gezamenlijk nog willen proberen om de repeater in de lucht te houden, men zich kan wenden tot de repeaterbeheerder van onze afdeling, namelijk Berend, PD1BK. Berend kan precies uit de doeken doen wat precies de staat van de repeater is, en wat er voor nodig is om de boel aan de gang te houden.

Belangstellenden hebben vanaf het moment van schrijven twee maanden om aan te geven of men de installatie wil overnemen. Mocht er zich niemand melden, dan zal de vergunning, huur en verzekering hiervoor worden opgezegd.

Tussenstand afdelingscompetitie

Hierbij een overzicht van de behaalde resultaten van de afdeling Zuidoost-Drenthe in de VERON Contest Competitie over de afgelopen week en het totaal aantal behaalde punten dit seizoen. We zien dat van onze afdeling nu ook Robert en Mario actief zijn in deze competitie.

Voor een landelijk overzicht van de behaalde resultaten kun je natuurlijk ook kijken op de website van de Veron afdelingscompetitie.

Hoe dan ook, hierbij de resultaten van de afgelopen week.
Veel QSO’s toegewenst in de komende contesten !

Resultaat afdeling Zuidoost-Drenthe:
————————————
PA7KY     CQWW WPX contest SSB            327 QSO’s en     8 Pnt.
PA4OES    CQWW WPX contest SSB            250 QSO’s en     7 Pnt.
PD8RUK    CQWW WPX contest SSB            103 QSO’s en     4 Pnt.
PA1AKM    CQWW WPX contest SSB             84 QSO’s en     3 Pnt.
———————————–
Week        764 QSO’s en    22 Pnt.
———————————–
Totaal     2977 QSO’s en    82 Pnt.
====================================

5 April Huishoudelijke vergadering en zelfbouwtentoonstelling

Op 5 April staat er de huishoudelijke vergadering (uitsluitend toegankelijk voor leden) gepland. Evenals voorgaande jaren is op deze avond ook de zelfbouwtentoonstelling. Zoek dus je zelfgemaakte spullen bij elkaar en neem ze op 5 April mee naar ons clubgebouw aan de Oude – Roswinkelerweg. We hopen op deze avond de zelfgebouwde zaken van onze leden te kunnen bewonderen!

Repeater PI3ZOD tijdelijk uit de lucht

Vanwege een technisch mankement is de repeater PI3ZOD voorlopig tijdelijk uit de lucht. Berend werkt er aan om de boel zo snel mogelijk hersteld te hebben en weer in de lucht te brengen. We houden je op de hoogte!

Update: Berend heeft de boel snel weer gefixt. PI3ZOD is weer online!!

Vacature PR commissie

Vanuit het hoofdbestuur bereikt ons het verzoek om de aandacht te vestigen op de vacature die er binnen de Veron is bij de PR commissie. Daarom graag uw aandacht voor het volgende :

Tijdens de laatste VR heeft Okko Ebens PH2CV een vurig pleidooi gehouden over de inzet van vrijwilligers bij de VERON.
Zijn verhaal heeft ervoor gezorgd dat de ICT commissie is verrijkt met twee nieuwe vrijwilligers. Een mooi resultaat. Deze twee vrijwilligers worden direct ingezet.
Helaas heeft een van de drie vrijwilligers van de PR Cie. zijn functie neergelegd waardoor de werkdruk op de twee overgebleven medewerkers enorm toeneemt. Zij zorgen ervoor dat er elke dag een nieuwsitem op de website verschijnt en een keer per maand, tussen de twee verschijningsdatums van Electron in, een elektronische nieuwsbrief verschijnt. Deze werkdruk is natuurlijk niet lang vol te houden.
Het Hoofdbestuur kent de problemen in de afdelingen over het aantrekken van nieuwe vrijwilligers maar het HB wil toch een beroep op het bestuur doen om vrijwilligers uit de afdeling voor een functie in de PR Cie te werven.
De vrijwilliger maakt deel uit van de PR Cie. en stuurt daarmee het beleid aan inzake de PR activiteiten
van de VERON. Denk aan het opzetten van activiteiten ter promotie van de VERON of aan het (her)schrijven van VERON folders. Andere onderwerpen zijn onder andere het opzetten van een jeugdprogramma. Uiteraard zal een bijdrage gevraagd worden over het schrijven van korte artikelen voor de website en de nieuwsbrief.
Dit zijn enkele onderwerpen die een grote rol spelen bij het werken met het PR team. Zeer uitdagend dus.
Voor meer informatie kunt u of een eventuele kandidaat terecht bij Okko Ebens PH2CV.

Okko Ebens PH2CV
Voorzitter PR Commissie
E: voorzitter.prc@veron.nl

Vacature omschrijving:
Lid van de PR Commissie
Mede beleidsbepalend voor de PR en Jeugd& Jongeren Commissie
Draagt bij aan de bewaking van de VERON huisstijl
Werkt samen met het Centraal bureau inzake de voorraad beheer van PR materiaal
In overleg met de voorzitter van de PR Cie.:
Zorgt voor bijdrage aan artikelen op de website
Zorgt voor bijdrage aan publicatie van de nieuwsbrief.