Ontvanger knutselen

Binnen de afdeling is er een groepje om’s die graag gezamenlijk iets zou willen bouwen op de hobby-avonden. Geen high-tech toestanden , maar iets eenvoudigs, gewoon om te bouwen en met de soldeerbout bezig te zijn. In eerste instantie is de keus gevallen op het ontwerp van een regeneratieve ontvanger met tweemaal een ECC81. Een aantal om’s heeft aangegeven hieraan mee te willen doen, maar ook hier geldt, hoe meer zielen, hoe meer vreugd 🙂 Voor wat betreft de onderdelen, is er wel het één en ander aanwezig, maar zal mogelijk ook een beroep gedaan worden op de eigen knutselvoorraad.
Wil je meedoen, of meepraten over de plannen, geef dan op de hobby-avond op vrijdag je mening hierover.

21 September geen RTTY ronde.

Vandaag 21 September is er geen RTTY bulletin.

De ronde van 20:30 via PI3ZOD gaat wel gewoon door.

7 Oktober lezing over de jacht op weerballonnen

Deze afbeelding valt onder onder de GPL

Op 7 Oktober is het weer tijd voor een lezing. Deze keer nemen PA0JBG en PA0DFN, Hans en Dick ons mee op jacht naar de weerballon.
Zoals wellicht bekend is iedere weerballon die opgelaten wordt voorzien van een radiosonde. Als de weerballon z’n doel gediend heeft, en z’n gegevens verstuurd heeft, en terug keert naar de vast grond, gaat dit inclusief de radiosonde.

Het is voor veel mensen een deel van de hobby om dan vervolgens deze sonde, die vaak nog een signaal uitzendt op te zoeken. Uit te peilen als het ware zoals bij een vossenjacht.

Het belooft weer een leerzame avond te worden.

 

Vrijdag 2 september afdelingsavond / lezing

Vrijdagavond 2 september zal de eerste afdelingsavond na de vakantiestop plaatsvinden. Als altijd op afdelingsavonden is onze QSL manager PA0JBW aanwezig voor het uitwisselen van de QSL kaarten.

Ook proberen we op afdelingsavonden een lezing plaats te laten vinden. Deze keer zal dat zijn door iemand uit de eigen afdeling, namelijk Berend, PD1BK, die ons komt vertellen over Hamradio in het ISS. Berend heeft deze lezing jaren geleden al eens gegeven, maar heeft deze nu geactualiseerd.

We verheugen ons op een gezellige en leerzame avond.

Velddag contest 3 en 4 september


Op 3 en 4 september gaat weer de SSB fieldday contest plaatsvinden. Volgens de regels, wordt er zonder vaste electra-aansluiting; dus met een aggregaat gewerkt. Iedereen is hierbij uitgenodigd om er aan mee te doen, zowel met de op- en afbouw als ook met de contest. Iedereen mag, met een gelicenceerde amateur op de achtergrond, achter de set.
Als je niet weet hoe het werkt, b.v. het contestprogramma, dan kun je natuurlijk vragen aan een van de om’s die het wel weten, en die zijn er voldoende.
Er kan een barbecue georganiseerd worden, maar dan moeten we wel weten of er genoeg belangstelling is, in verband met de inkoop van vlees en dergelijke.
Denk er dus eens over na en laat het weten of je mee wilt doen.