Einde PI3ZOD ?

Op de laatste huishoudelijke vergadering van onze afdeling is er gestemd over het al dan niet handhaven van de stadsrepeater PI3ZOD. Er moet een beslissing genomen worden of we voor de komende drie jaar de vergunning weer willen verlengen. Daarbij komt dat de staat van de installatie momenteel zodanig is, dat er gedacht moet worden aan vervanging. Dan nog is er een kleine, maar toch een verhoging van de huur van de repeaterruimte geweest, en ook de verzekering moet weer betaald worden. Al met al heeft dit tot gevolg gehad dat er tijdens het stemmen besloten is om de repeater niet langer onder de afdelingsvlag te exploiteren. Met andere woorden, tenzij er een overnamekandidaat gevonden wordt, zal aan het eind van dit kalenderjaar de installatie ontmanteld worden.

Het is nu dus zo, dat mochten er OM’s zijn die in eigen beheer of gezamenlijk nog willen proberen om de repeater in de lucht te houden, men zich kan wenden tot de repeaterbeheerder van onze afdeling, namelijk Berend, PD1BK. Berend kan precies uit de doeken doen wat precies de staat van de repeater is, en wat er voor nodig is om de boel aan de gang te houden.

Belangstellenden hebben vanaf het moment van schrijven twee maanden om aan te geven of men de installatie wil overnemen. Mocht er zich niemand melden, dan zal de vergunning, huur en verzekering hiervoor worden opgezegd.