YOTA 2018

YOTA 2018

Update maart:

Geen Nederlands team naar YOTA (Youngsters On The Air)

Voor het eerst sinds de start van Youngsters On The Air (YOTA)  in 2011 zal er geen Nederlands team naar YOTA 2018 afreizen. Dat is jammer…

> Lees meer

 

Youngsters On The Air zomerkamp 2018

IARU R1 en SARL (South African Radio League) organiseren de 8ste editie van het succesvolle Youngsters On The Air zomerkamp (dit vindt plaats in de Zuid-Afrikaanse winter). De VERON Jeugd en Jongeren commissie is op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde jongeren om deel te nemen aan dit evenement. Het kamp vindt plaats van 8 tot en met 15 augustus in de omgeving van Johannesburg in Zuid Afrika.

Wat kan je verwachten ? De YOTA zomerkampen zijn een unieke ervaring om mee te maken. De week bestaat uit een druk programma met allerlei radio gerelateerde activiteiten, daarnaast is er ook tijd voor het maken van vele nieuwe internationale vrienden. Een greep uit het programma: – Een bezoek aan een commercieel AM zendstation en monitoring stations. – Bezoek aan een wildreservaat (kans om de big 5 te zien) – BACAR – Balloon Carrying Amateur Radio – Activeren van ZS9YOTA Wat valt er verder te verwachten: kit bouwen, bezoek aan radiomuseum, digi modes en SDR.

Wil je een idee krijgen van de voorgaande zomerkampen kijk dan op www.ham-yota.com. Hier vind je video’s, foto’s en verslagen van voorgaande jaren. Dit jaar is het programma anders dan de voorgaande jaren, het staat nu meer in het teken van ‘train the trainer’. Dit houdt in dat je gedurende de week, ideeën krijgt voor het opzetten van activiteiten in eigen land.

Wat wordt er van je verwacht? – Je bent enthousiast en gemotiveerd en neemt actief deel aan het programma. – Je houdt samen met het team een blog blij gedurende het zomerkamp. – Je schrijft samen met het team een verslag van de belevenissen voor Electron . – Je schrijft samen met het team een verslag voor de IARU R1/ YOTA website. – Je bent bereid om na het zomerkamp een ambassadeur van YOTA te zijn en samen met de Jeugd en Jongeren commissie activiteiten op te zetten in Nederland.

Hoe kom je in aanmerking? – Je bent tussen de 15 – 25 jaar oud – Je bent lid van de VERON. – Je hebt nog niet eerder deelgenomen aan een YOTA zomerkamp. – Je bent in het bezit van een radiomachtiging.

Het verblijf, volledige programma en eten/drinken wordt vergoed. De enige kosten die je zelf hebt zijn de reiskosten en €25 deelnemerskosten. Mogelijkheden voor (gedeeltelijke) sponsoring van de kosten worden nog uitgezocht. Wil je jezelf opgeven voor YOTA 2018? Meld je dan aan voor 11 februari met: je naam, leeftijd, callsign en motivatie waarom jij mee zou moeten naar Zuid Afrika, naar pd5lkm@veron.nl Ook voor vragen kan je hier terecht.

Namens de VERON Jeugd- en Jongerencommissie, Lennart Kieft PD5LKM