Morsecursus PI4ZOD

Morsecursus PI4ZOD

Door André (PA3OES) kwam via Facebook een verzoek of het ook leuk zou zijn een morsecursus te starten binnen onze afdeling. Eerder was hiermee al een begin gemaakt maar door omstandigheden had dit geen vervolg gekregen.
Na wat brainstormen op onze huisfrequentie 145.350 MHZ is het nu zover dat er een begin is gemaakt met een morsecursus. Teun (PA4TJ-CW Included) heeft aangegeven hierin een sturende rol te willen spelen. Teun is geen supersnelle telegrafist maar kan op de cursussnelheid behoorlijk meekomen.
Afgelopen maandag 7 oktober vond de eerste ronde plaats waarbij Teun de clubcall PI4ZOD hanteerde. Inmiddels zijn er vier cursisten. René (PD1RS), Mario (PA1AKM), André (PA3OES) en Casper (PA3CAS).
Uitgangspunt is de software van G4FON. Deze is hier te vinden.
Er wordt een start gemaakt met twee letters en per les wordt dit met een letter uitgebreid. De snelheid is 15 WPM met een iets langzamere tussenafstand. Nadat alle letters zijn behandeld en iedereen in staat is de lessen foutloos mee te schrijven wordt de tussenliggende afstand verkleind.
Iedereen kan thuis dit prima oefenen maar om een stok achter de deur te hebben, komen we een aantal keren per week (afhankelijk van andere verplichtingen) bij elkaar en stuurt Teun een aantal teksten de ether in. Vervolgens maakt hij via de smartphone een screenshot en stuurt deze via Whatsapp naar de deelnemers zodat men zichzelf kan controleren. Hiervoor is een Whatsapp-groep aangemaakt.
Natuurlijk zijn meer deelnemers van harte welkom. Neem even contact op met Teun als je belangstelling hebt.

UPDATE: DE GROEP IS NU ZOVER GEVORDERD DAT ER GEEN NIEUWE AANMELDINGEN WORDEN GEACCEPTEERD, MITS JE ZOVEEL DISCIPLINE HEBT EN EEN INHAALSLAG KUNT MAKEN.

Teun (PA4TJ)