DMR stoort op satelliet uplink frequentie

AMSAT heeft een bericht gepubliceerd dat DMR (Digital Mobile Radio) stoort op de uplink frequentie van de AO-92 satelliet. Een DMR signaal op de uplink frequentie 435,35 MHz was de oorzaak volgens Drew Glasbrenner KO4MA.

BrandMeister en APRS

Drew vervolgt dat de segmenten 145,8-146,0 MHz en 435-438 MHz overeenkomstig het internationale bandplan aan satelliet communicate zijn toegewezen. Satelliet enthousiast Patrick Stoddard WD9EWK vertelde de ARRL dat een DMR-hotspot die op de AO-92-uplinkfrequentie in St. Louis werkt, naar een andere frequentie is overgeschakeld. Daarnaast denkt hij dat er nog steeds problemen zijn, omdat niet alle hotspots haar frequenties en posities zullen rapporteren. Bijvoorbeeld BrandMeister en APRS.

Lees het hele artikel op

VERON.nl

ElectrONline Electron juli 2018 elektronisch beschikbaar

Twee maal per jaar gaat de VERON een Electron digitaal beschikbaar te stellen. De ElectrONline met de Electron van juli 2018 is vanaf nu online beschikbaar.

ElectrONline kennismaking met amateurradio

Met de ElectrONline krijg je een eerste indruk van wat radiozendamateurs doen. In de Electron staan bijvoorbeeld artikelen over techniek, zelfbouwprojecten en evenementen georganiseerd door een van de 63 afdelingen in het land. De radiozendamateur mag geen storing veroorzaken en is strikt gehouden aan wettelijke regels. Helaas is het andersom niet altijd het geval en ondervindt de radiozendamateur storing van ondeugdelijke of foutief geïnstalleerde apparaten. Om de belangen van de radiozendamateur te behartigen is het goed dat zoveel mogelijk radiozendamateurs lid worden van de vereniging. Zo kan de VERON een sterkere vuist maken naar de nationale en internationale overheden

Lees het hele artikel op VERON.nl

Opmerking:

Onder de afbeelding van ElectrONline pagina zie je de inhoudsopgaven. Handig voor het overzicht, maar je kunt (vooraslnog) niet op de titel of het pagina nummer klikken.

Hoe blader je door de ElectrONline?

Met de pijlen links en rechts in beeld kun je een pagina omslaan (even met de muis zoeken, ze staan halverwege de pagina).
En via de rij bolletjes onder in de pagina spring je direct naar een pagina (helaas nog geen pagina-nummer als mouse-over).

 

Vakantienetten op 40 m

(uit de VERON e-mailnieuwsbrief juli)

De zomer komt eraan en dat betekent weer vakantietijd

Nu is het niet zo dat het dan rustig is op de banden. Menig amateur is actief vanaf de vaknatie QTH. De 40 meterband is dan ook erg populair. Vooral in de ochtend- en avonduren.

Zo is er al jaren een net op 7087 kHz actief, maar ook op andere banden. Het is in ieder geval de moeite waard om even te luisteren!

Mijn VERON: zelf je eigen contactgegevens onderhouden

Het wordt steeds mooier. Via “Mijn VERON” kun je nu zelf je eigen contactgegevens onderhouden.

Het verkrijgen van toegang is volledig geautomatiseerd.
Vandaar dat er een pagina met informatie is gemaakt over hoe die toegang te verkrijgen.
Deze instructies even doorlezen is wel een aanrader. Zo is goed te zien hoe de eerste inlog precies verloopt. En wat te doen indien je e-mail adres nog niet bij ons bekend is.

Lees het hele artikel op veron.nl

Opmerking:

Voor onderlinge communicatie binnen de vereniging is het handig gebruik te maken van een call@veron.nl email adres.

VERON e-mailnieuwsbrief juli

10 juli is de VERON e-mailnieuwsbrief rondgestuurd. Heb je ‘m niet ontvangen, meld je dan aan. Aanmelden voor  de VERON e-mailnieuwsbrief Wil je op de hoogte gehouden worden over nieuws en ontwikkelingen binnen amateurradio en onze vereniging? Naast Electron, de website, PI4AA, Facebook, Twitter, LinkedIn en Google Plus kun je je ook abonneren op onze […]

Verslag 97e Amateuroverleg beschikbaar

Verslag 97e Amateuroverleg van 25 april 2018 beschikbaar

Tweemaal per jaar hebben de verenigingen VERON en VRZA een onderhoud met Agentschap Telecom. Dit wordt het Amateuroverleg genoemd. Beide verenigingen trekken hier gezamenlijk op om de belangen van de radiozendamateur te behartigen. Alleen leden kunnen via de afdelingsbesturen en Verenigingsraad hier invloed op uitoefenen. Vind jij het ook belangrijk dat jouw mening gehoord wordt?

> Lees het hele bericht op VERON.nl

Lees meer

Nieuws op VERON.nl

Op veron.nl worden heel regelmatig berichten geplaatst over diverse onderwerpen.

Soms plaatsen we ook op de A11 website een bericht dat afkomstig is van veron.nl. Meestal is dan de eerste alinea tekst overgenomen met daaronder een link naar het originele bericht.

Mis niets en kijk regelmatig voor het laatste nieuws op:

> veron.nl

VERON Verenigingsraad

De VR 2018 wordt gehouden op zaterdag 21 april, bij Dok Zuid in Apeldoorn. De VR 2018 is alleen toegankelijk voor afgevaardigden van de VERON afdelingen, het VERON hoofdbestuur en genodigden.

In onze vereniging bepalen de leden de koers, ieder lid kan daar invloed op uitoefenen. Daarvoor is er de jaarlijkse algemene ledenvergadering ook wel Verenigingsraad of VR genoemd. Op de VR komen afgevaardigden van de VERON afdelingen bij elkaar om daar belangrijke besluiten te nemen over ingediende voorstellen.

> Lees het hele artikel over de VR 2018

VR 2019

Heb je een ook voorstel (voor de VR 2019) dan moet het voorstel door het afdelingsbestuur voor 31 december zijn ingediend. Maak je idee dus tijdig kenbaar.

Herijking, de huidige stand van zaken

Waar gaat de N-Herijking ook al weer over?

Vanuit de verenigingen zijn via het Amateuroverleg  verzoeken  ingediend bij het Agentschap Telecom om de mogelijkheden van de N-registratie te verruimen. Op deze herhaalde verzoeken heeft Agentschap Telecom de verenigingen gevraagd mee te werken aan een gezamenlijke opdracht om te komen tot een herijking van de N-registratie.

> Lees het hele artikel op VERON.nl

Gewogen resultaten van de enquête

De response op de enquête is dermate groot dat de foutmarge benede

n de 3% uitkomt. De gewogen resultaten van de enquête zijn gepubliceerd op de website:

Zijn de ongewogen resultaten dan niet bruikbaar?

De ongewogen resultaten zijn op wat afrondingen na niet anders dan de gewogen resultaten. Dat houdt in dat zowel de N-, F- en geen registratiehouders overeenkomstig hebben geantwoord. Daarmee is tevens een hardnekkige gerucht ontkracht. F-geregistreerden gunnen de N-radiozendamateurs een leuke hobby. N-geregistreerden willen echt niet alles voor niets.