ZODX 2018

Het is alweer even geleden, maar in januari waren velen druk met de ZODX challence 2018.

De winnaar van de categorie N is Willem – PD0EBS.
En in de categorie F krijgt Jos – PA7KY de prijs.

De prijs is een prachtig schildje voor in de shack!

Jammer dat Martin – PA4WM zelf niet aanwezig was om de prijzen uit te reiken.
De animo voor de ZODX challenge is zo groot dat voorgesteld wordt het evenement volgend jaar weer te organiseren. Dus Martin…


Zelfbouwtentoonstelling

Tijdens de huishoudelijke vergadering van 6 april waren er in de pauze meerdere zelfbouwapparaten te zien. De ter plaatse samengestelde jury, bestaande uit Jos – PA7KY en Jan – PA3CVR, hadden het best lastig een winnaar te bepalen. Het aanbod was zeer divers, van modern kunstzinnig tot praktisch experimenteel.

De deelnemers deze avond zijn Wim – PDØEBS met zijn fantastisch mooie en creatieve ‘brouwsels’. Qua vormgeving en uitvoering verreweg de opvallendste, maar de jury vond het te weinig met de radiohobby te maken hebben …

Jan – PAØJBW toont zijn regelbaar gestabiliseerde 50A regelbare voeding. De belasting is te simuleren met de 6 schakelbare auto lampen. Prachtig mooi uitgevoerd.

Albert – PAØABE had een goed werkende ontvanger met terugkoppeling meegebracht. Gebouwd met transistoren. Albert heeft dezelfde ontvanger ook gemaakt met buizen maar dat werkte (nog) niet naar behoren.

Roel – PD1SR heeft een fraaie magnetic loop antenne op statief opgesteld. De antenne is af te stemmen met twee draai-condensatoren (grof en fijn). Imposant, dit is echt experimenteren.

De winnaar is Jan – PD5JAN met een antenneanalyser. De analyser heeft gelijk zijn nut bewezen met het testen van de magnetic loop van Roel – PD1SR.

Jan – PD5JAN krijgt de wissel beker uit handen van Jan – PA3CVR (helaas geef foto).

Mooi om zo bij elkaar te zien al die huisvlijt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *