A35EU – Voorbereiding DXpeditie naar Tonga

A35EU – Voorbereiding DXpeditie naar Tonga

Op 13 november vertrekken we. Ronald en ik (Martin – PA4WM) vanuit Amsterdam, Tom vanuit Glasgow en Pat vanuit Londen.

We hebben het verblijf op Tonga zo uitgekiend dat er twee weekenden in ons verblijf zitten. Het laatste weekend kunnen we ook deels deelnemen aan de CQWWCW contest, maar dat heeft niet de prioriteit.

In Doha, Qatar treffen we ons allen, en vliegen verder naar Auckland Nieuw Zeeland waar vandaan onze laatste vlucht naar Tonga vertrekt. De gehele reistijd bedraagt meer dan 48 uur. Donderdag avond de 15e november komen we aan op Tonga. Daarna volgt het opzetten van het station, het logging netwerk en de antennes. We hopen vrijdag de 16e QRV te kunnen zijn. Het wordt een hele uitdaging om met name west Europa te kunnen werken. We zitten echt in het dal van de zonnevlekken cyclus, maar toch zijn er, met name op 20, 30 en 40m, goede kansen.

Lees het hele verhaal (te vinden onder het menu Evenementen):

A35EU – Voorbereiding DXpeditie naar Tonga

 

CQWW DX SSB 27-28 oktober

CQWW DX SSB 27-28 oktober 2018

Tijdens het weekend van 27 op 28 oktober wordt de CQWW phone contest gehouden. Afdeling A11 doet weer mee onder de contest-call PI4MM.

 

Locatie:

Start contest:

zaterdag 00:00 UTC (02:00 local time)

Einde contest:

zondag 23:59 UTC (maandag 00:59 local time)

Wij gaan op zaterdag rond negen uur eerst beginnen aan een kop koffie, waarna we de apparatuur zullen installeren en eventuele extra antennes zullen opzetten.

Ook nu weer zal het zo zijn dat iedereen mee mag doen, ook de leden die wat minder of geen contest ervaring hebben!!!.

Tijdens het contesten kunnen de leden die op dat moment niets te doen hebben zich bezig houden met andere zaken, zoals bouwen en/of afregelen van apparatuur. Misschien zijn er wel leden die met het zelfbouwproject van de hobby-avonden aan de slag willen. Dat kan natuurlijk ook, en er is dan steeds ook wel iemand in de buurt die indien nodig advies kan geven en/of vragen hierover kan beantwoorden.
We maken er dus een ‘breed’ weekend van, waarbij van alles kan gebeuren!

Wat we gaan doen met de maaltijd op zaterdagavond kunnen we ter plekke bespreken.  We kunnen zelf iets maken, maar ook de afhaalchinees viel een van de vorige keren wel in de smaak, dus dat houden we open.

Iedereen is welkom en we zullen je helpen wanneer je niet al teveel ervaring hebt met het bedienen van de radio en log programma’s.

Namens de contest-commissie,

Berend Kuiper – PD1BK

 

Arduino cursus op hobbyavonden VERON A11

Arduino mini cursus

Op de hobbyavonden welke wij elke vrijdagavond houden (met uitzondering op 1e vrijdag van de maand) is er gebleken dat er belangstelling is bij een mini cursus in Arduino.

Freddy Knegtering (PD5FK) en Berend Kuiper (PD1BK) hebben de handen ineen geslagen en zijn begonnen om een kleine Arduino cursus te schrijven zodat leden die daarin geïnteresseerd zijn daarmee ervaring kunnen opdoen.

We beginnen met het installeren van de Arduino software zelf en het werkend krijgen van de Arduino en de bijbehorende software.

Daarna zullen we langzaam beginnen met het laten knipperen van een ledje.
Het doel is om niet enkel een programmaatje in te laden maar dat de leden die meedoen begrijpen wat ze doen zodat deze info gebruikt kan worden in een later stadium om zelf wijzigingen aan te brengen in het programma wat je inlaad.

Zoals je misschien gezien hebt wordt er ook in Electron aandacht besteed aan de Arduino.

Wat heb je nodig

Om aan de mini cursus mee te kunnen doen dien je te beschikken over:

  • een laptop met:
    • Windows (Xp), 7 en hoger
    • Mac OS X 10.8 Mountain Lion of nieuwer
    • Linux (32/64, ARM)
  • een Arduino UNO

De Arduino’s bestellen voor iedereen is misschien niet nodig, Heb je zelf al een Arduino en een breadboard? Dan kun je zo aanschuiven.

Een Arduino kun je goedkoop bestellen ( 6.78 EUR incl. verzenden) bij:

Een Broadboard kun je ook goedkoop bestellen (5.63 EUR incl. verzenden) bij:

Het verzenden van de producten doe je middels Netherlands via AliExpress Standard Shipping. Dit is de snelste en goedkope manier.

Wil je het sneller in huis hebben dan zijn er vele Nederlandse (web)winkels zoals Kiwi electronics, TinyTronics, Ben’s ElectronicsConrad, HobbyElectronica, …

Wanneer start de Arduino mini curus

We beginnen op de 1e hobbyavond van november.

dat is 9 november 2018

Aanmelden

Aanmelden bij PD1BK@VERON.nl

PA6HQ door Bernard – PB7Z en André -PD3OES

Bernard – PB7Z en André –PD3OES hebben in het weekend van 14-15 juli meegedaan aan de IARU HF Championship contest onder de speciale roepnaam PA6HQ, verleend aan PI4HQ, het verenigings-station van het Traffic Buro van de VERON.

De aanleiding en hun ervaring is te lezen op de pagina onder het menu Evenementen.

Lees hun hele verhaal:

> PA6HQ 2018

ZODX Challenge: Uitslag en resultaten

ZODX Challenge 2018

Een maand vol korte golf activiteit uit Zuid Oost Drenthe ligt inmiddels achter ons.

De ZODX Challenge zit er op.

Maar liefst 14 logs zijn binnengekomen. De meeste in het bekende adif formaat, maar ook screenshots en zelfs een fraai versierd handgeschreven log van Wim, PD0EBS zaten bij de inzendingen. De logs zijn ingevoerd in Logger32 waarin de laatste DXCC update en Clublog exceptions zijn verwerkt.
Zo werden we bijvoorbeeld aangenaam verrast door het toevoegen van Z6, Kosovo, aan de ARRL DXCC landen lijst, en konden vele deze nieuwe entiteit toevoegen.

Lees het hele verhaal

Inclusief de winnaars en alle resultaten en statistieken:

73,

Good DX

73, Martin – PA4WM